Tutorial de machiaj smokey eyes pas cu pas

Machiajul smokey eyes este unul dintre cele mai populare și versatile stiluri de machiaj, perfect pentru ocazii speciale sau pentru o seară în oraș. Acest look dramatic și seducător pune în evidență ochii și adaugă un aer misterios și sofisticat oricărui outfit. În acest tutorial, îți voi arăta pas cu pas cum să realizezi un machiaj smokey eyes impecabil.

Pregătirea pielii – Baza unui machiaj perfect

Înainte de a începe machiajul propriu-zis, este esențial să pregătești pielea. Curăță-ți fața cu un demachiant potrivit tipului tău de ten, apoi aplică un toner pentru a îndepărta orice urmă de impurități. Hidratează-ți pielea cu o cremă de zi, care va asigura o bază netedă și hidratată pentru machiaj.

Aplică un primer de ochi pe pleoape. Primerul va ajuta la fixarea fardului și va preveni strângerea acestuia în pliuri pe parcursul zilei sau serii. Alege un primer cu o textură ușoară și care se absoarbe rapid în piele.

Aplicarea fondului de ten și a corectorului

Pentru un look uniform, aplică fondul de ten pe întreaga față, inclusiv pe pleoape, pentru a crea o bază uniformă. Folosește un burete de machiaj sau o pensulă pentru a întinde produsul, asigurându-te că nu rămân linii vizibile.

După aplicarea fondului de ten, folosește un corector pentru a acoperi cearcănele și imperfecțiunile din jurul ochilor. Tapotează ușor corectorul cu degetele sau cu un burete pentru a-l estompa și pentru a obține un finisaj natural.

Crearea bazei pentru smokey eyes

Începe cu un creion de ochi negru sau maro închis. Aplică-l pe linia genelor superioare, trasând o linie groasă care să acopere întreaga pleoapă mobilă. Nu te îngrijora dacă linia nu este perfectă, deoarece o vei estompa ulterior. Repetă aceleași pași și pe linia genelor inferioare.

Cu ajutorul unei pensule de estompare, întinde linia de creion pe toată pleoapa, creând un efect fumuriu. Acest pas va servi ca bază pentru fardul de ochi și va intensifica nuanțele aplicate ulterior.

Aplicarea fardului de ochi

Alege o nuanță medie de fard, cum ar fi un gri sau maro, și aplică-l pe toată pleoapa mobilă, deasupra bazei de creion. Folosește o pensulă de blending pentru a estompa marginile și pentru a crea un gradient lin între culori. Asigură-te că nu există linii dure și că tranziția între culori este fluidă.

Pentru a adăuga profunzime și dramatism machiajului, aplică o nuanță mai închisă, cum ar fi negru sau un maro foarte închis, în colțul extern al ochiului și în pliul pleoapei. Estompează bine pentru a obține un efect fumuriu. Repetă același pas și pe linia genelor inferioare, aplicând fardul cu o pensulă mică și precisă.

Iluminarea colțului intern și a arcadei

Pentru a deschide privirea și a adăuga un strop de luminozitate, aplică o nuanță deschisă și strălucitoare, cum ar fi un fard perlat sau un iluminator, în colțul intern al ochiului și sub arcada sprâncenei. Aceasta va contrasta frumos cu nuanțele închise și va face ochii să pară mai mari și mai luminoși.

Estompează bine aceste nuanțe pentru a evita orice linie dură și pentru a asigura o tranziție naturală între culori.

Definirea și intensificarea privirii

Pentru a intensifica și mai mult privirea, aplică un strat generos de mascara pe genele superioare și inferioare. Dacă dorești un look și mai dramatic, poți aplica gene false pentru un plus de volum și lungime. Alege gene false care să se potrivească formei ochilor tăi și aplică-le cu grijă pentru a obține un aspect natural.

Dacă simți nevoia de o definire suplimentară, trasează o linie subțire de eyeliner lichid sau gel pe linia genelor superioare. Acesta va adăuga profunzime și va accentua forma ochilor.

Finalizarea machiajului feței

După ce ai terminat machiajul ochilor, este timpul să finalizezi restul feței. Aplică un blush natural pe pomeți pentru a adăuga un strop de culoare și pentru a defini structura feței. Un iluminator aplicat pe pomeți, podul nasului și deasupra buzei superioare va adăuga un efect de strălucire subtil.

Completează look-ul cu un ruj nude sau într-o nuanță neutră, care să nu concureze cu machiajul intens al ochilor. Dacă dorești un aspect mai îndrăzneț, poți opta pentru un ruj roșu sau burgundy, dar asigură-te că echilibrezi machiajul feței pentru a nu părea prea încărcat.

Concluzie

Machiajul smokey eyes este un look clasic și versatil, perfect pentru a-ți accentua privirea și a adăuga un plus de sofisticare oricărui outfit. Cu puțină practică și urmând acești pași simpli, vei putea crea un machiaj smokey eyes impecabil și de lungă durată. Experimentează cu diferite nuanțe și tehnici pentru a găsi combinația perfectă care se potrivește stilului tău și ocaziei.

About the Author: admin

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *